Speedgate met ‘New York City vibe’ in Rotterdam

Je waant je midden in New York, maar je staat toch echt in onze eigen Maasstad. Robuuste bakstenen gevels, grote raampartijen, stalen loopbruggen, balkons, trappen en hekwerken. 

Nieuwbouwproject Little C aan de Coolhaven in Rotterdam, tussen het Erasmus MC en de Hogeschool Rotterdam, heeft een stoere, stadse sfeer met een intieme ‘Village vibe’. Vergelijkbaar met de industriële uitstraling van Brooklyn, New York. vind je exclusieve appartementen, lofts en bedrijfsruimten. Bewoners kunnen hun auto kwijt in de parkeergarage onder één van de gebouwen. Een parkeergarage die natuurlijk voorzien moest worden van bijpassende entree.

Het moment dat je de parkeergarage inrijdt, moet voelen als thuiskomen. Toen wij gevraagd werden om de entree van de parkeergarage in te richten, was dat een belangrijk uitgangspunt voor ons. Het ontwerp hebben we dan ook nauw afgestemd met de bouwer en architect. Die afstemming is bij een dergelijk project sowieso belangrijk, omdat onze Speedgate pas in de laatste fase geïnstalleerd wordt. In de tussentijd kan er natuurlijk nog van alles gewijzigd worden. Een goed contact over tekeningen en specificaties is daarom essentieel.

Gekozen is voor een dubbel-aangedreven Xentry 2TP Speedgate, zodat beide delen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen voor comfortabel inrijden en uitrijden. Uiteraard voorzien van detectielussen en verkeerslichten om het verkeer op de hellingbaan te reguleren. Voetgangers en fietsers kregen daarnaast een eigen loopdeur met elektrisch slot en deuropener. Voor de perfecte industriële uitstraling hebben we het zetwerk voorzien van een stalen beplating in dezelfde kleur als de Speedgate. En om het helemaal af te maken werd de naam ‘Little C’ gefreesd in de beplating, evenals de woorden ‘Garage’ en ‘Fietsen’ boven de betreffende ingang.

Met als resultaat een compleet beeld dat van a tot z klopt. Een plek waar je als bewoner thuiskomt en je veilig en fijn voelt. Met de dynamiek van de grote stad om de hoek. Een gevoel dat al begint zodra je komt aanrijden bij de parkeergarage en de Speedgate zich soepel en snel voor je opent.


Terug naar overzicht