Toegang met oog voor mens en milieu

Hoe kan een voertuigentree bijdragen aan onze klimaatdoelstellingen? Meer dan u in eerste instantie zou denken. Het feit dat de Speedgate de snelste entreebeveiliging in de markt is, zorgt bijvoorbeeld al voor kortere wachttijden en dus minder CO2-uitstoot. Maar de positieve impact kan nog veel groter zijn…

 

Slimme technologie biedt oplossingen

Onze huidige producten functioneren vaak goed, maar dwingen ons ook tot een manier van werken die belastend kan zijn voor het milieu. Neem bijvoorbeeld een Speedgate die anders reageert dan verwacht. Die wordt nu doorgaans nog ontdekt en gemeld door een gebruiker die niet verder kan. Vervolgens stapt de beheerder in zijn auto om de situatie te bekijken. Die belt vervolgens een monteur die ook weer in zijn auto stapt om de Speedgate eventueel te repareren. Kortom, een ongewenste situatie die meerdere partijen tijd kost en bovendien erg belastend is voor het milieu.

Met de komst van slimme (Internet of Things) technologie zijn we nu in staat om onder meer op afstand diagnoses te stellen en stilstand te voorkomen. Dat scheelt niet alleen ergernis en kosten voor service en onderhoud, het is ook veel minder belastend voor het milieu.

 

Het nieuwe denken

Bij de keuze voor een product kijkt men nu vaak naar de prijs/kwaliteit-verhouding en het energielabel (als het om milieu gaat). In een ‘sustainable’ wereld ligt de focus veel meer op de impact op het milieu én totale kosten vóór, tijdens en na gebruik van het product. Deze nieuwe focus vraagt niet alleen om een andere manier van denken ten aanzien van productontwikkeling en -onderhoud, het vraagt ook om een andere kijk als het gaat om productaanschaf. Wat zijn de totale kosten van gebruik en wat is de totale impact op het milieu?

Kenmerken van een ‘sustainable entrance’

Een ‘sustainable entrance’ is in de visie van HTC een slimme, gebruiksvriendelijke voertuigentree met lage beheer- en servicekosten. Een entree die is opgebouwd uit kwaliteitsonderdelen die, na een lange levensduur, geheel of gedeeltelijk opnieuw inzetbaar zijn. Iets wat niet alleen een gunstig effect heeft op de kosten over de gebruiksduur, maar ook een minimale impact heeft op het milieu.

Pin It on Pinterest