Sustainability

Een speedgate met oog voor mens en milieu

Kenmerken van een sustainable entrance

Hoe kan een voertuig entree bijdragen aan onze klimaatdoelstellingen? Door ervoor te zorgen dat de impact van zowel het maken als het gebruiken van het product op het milieu en de omgeving zo klein mogelijk is. Omdat dat niet alleen over het product zelf gaat maar ook over zijn gebruik, spreken we van een sustainable entrance.

Een sustainable entrance is in de visie van HTC een voertuig entree die gebruikers helpt comfortabel te passeren, waarvan de materialen zo lang mogelijk in hun functie gebruikt kunnen worden en die slim te onderhouden is. Dat zorgt uiteindelijk voor een lage milieubelasting, gunstige kosten voor gebruik van een hoogwaardig product én het voldoen aan alle milieu normen waar gebouw eigenaren in de toekomst aan moeten gaan voldoen. Deze aspecten vertalen zich in 3 belangrijke elementen: zorgeloos gebruik en beheer, een duurzaam product en een slimme service.

Zorgeloos gebruik en beheer

Comfortabel naar binnen rijden creëert niet alleen een glimlach, maar voorkomt ook storingen of aanrijding en daarmee reparatie.

HTC hecht dan ook waarde aan het goed vormgeven en inrichten van de entree. Dat doen we met heldere belijning en duidelijke LED verlichting voor wachten of rijden. Ook brengen we palen of eilanden aan om voertuigen te geleiden en aanrijding te voorkomen. Voor beheerders is er een app die aanwijzingen geeft in geval van afwijkend gedrag van de speedgate. Veel “storingen” (vervuilde fotocellen, een obstakel) kunnen lokaal verholpen worden en dat scheelt weer service ritten en oponthoud

Een duurzaam product

Het maximaal gebruiken van materialen in hun functie vraagt om andere keuzes. Een ontwerp niet alleen gericht op efficiënt produceren, maar ook op refurbishen van onderdelen en kunnen recyclen van de structural parts.

Het maximaal gebruik van materialen in hun functie leidt tot producten met een lange levensduur. Aanpasbaar zijn aan veranderende eisen en wensen wordt dan belangrijk. Ook in een “onderhoudsarm ontwerp” zullen alle onderdelen niet eenzelfde levensduur hebben. Omdat we wel willen dat performance en veiligheid altijd even goed zijn, vraagt dat om een (modulair) ontwerp waarbij parts kunnen worden gerefurbished en heringezet. HTC werkt hier hard aan.

Slimme Service

Ieder product wordt beïnvloed door zijn omgeving en gebruik. goed onderhoud verkleint de impact hiervan, garandeert de performance en veiligheid en verlengt de levensduur.

Traditioneel onderhoud vergt echter ook veel service ritten. Dat kan worden verminderd door Speedgates op afstand 24/7 digitaal te monitoren. Hiermee kan op afstand diagnose worden gesteld. Kan worden bepaald wat, wanneer onderhouden moet worden en kan er op afstand support worden verleend. Uiteindelijk zal alle data ook gaan helpen om betere producten te ontwikkelen, die minder impact hebben op hun omgeving.

Zo draagt HTC nog meer bij aan duurzaamheid

Zonnepanelen

HTC heeft ruim 1100 zonnepanelen. Daarmee kunnen we de productie en kantoor locatie volledig van elektriciteit voorzien. Het kantoor wordt daarbij met warmtepompen verwarmd en gekoeld.

Hybride wagenpark

Het personen wagenpark van HTC bestaat bijna volledig uit hybride of elektrische auto’s

Refurbishen van parts

Niet alleen voor Speedgate as a Service objecten werkt HTC aan het refurbishen en herinzetten van onderdelen, maar ook voor de bestaande 4000 speedgate’s die nu al in het veld staan.

Meer weten over onze sustainable speedgates?

Wij denken met u mee en komen met passend advies.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 Bedankt voor je bericht!