Xense, making an
entrance... smart

Slimme service en databeheer met Xense

Real time ondersteuning

Xense verbindt speedgates en voertuig entrees met het internet en zorgt ervoor dat gebruikers, beheerders en service partijen real-time ondersteund worden in het gebruik van de speedgate. Dit geeft veel mogelijkheden om bedrijfszekerheid en gebruiksgemak te verhogen en onderhouds- en beheerskosten te verlagen

Het IoT-systeem Xense maakt technisch beheer op afstand mogelijk. Het Xense systeem analyseert continu informatie van sensoren, actuatoren en de besturing van een speedgate. Deze data wordt middels een beveiligde 4G verbinding aan de service desk van HTC doorgegeven. Zo bent u met Xense verzekerd van een snelle en adequate service.

play_arrow_24px

24/7 overzicht met de Xense app

Informatie van Xense staat op een beveiligde en besloten website die u kunt openen op uw mobiel of pc. Zo heeft u 24 /7 inzicht in de status van uw speedgate, waar u ook bent. In dit dashboard kunt u de volgende zaken zien

 • Een overzicht van al uw speedgates
 • Per speedgate direct inzicht in het aantal bewegingen over een periode, en de prestatie van de speedgate
 •  Eventuele storingen
 • Eventuele afwijkingen in gedrag
 • Geeft het aan of de gebruiker daar eventueel iets aan kan doen of,
 • Dat de servicedienst moet worden ingezet.

De slimme data van Xense

De data van Xense geeft inzicht in de prestaties van de speedgate. Met deze informatie kan HTC betere service bieden.

 • Het niet opengaan van de Speedgate: Xense data geeft inzicht of dit ligt aan de Speedgate of aan het “toegangscontrole systeem”. Dat kan een handzender, paslezer of kaartjesautomaat zijn.
 • Activatie van de sensor: HTC- service kan zien of de sensor geactiveerd is. Zo is vast te stellen of de sensor kapot is, of dat het probleem lokaal opgelost kan worden.
 • Informatie sensoren en actuatoren: Xense slaat alle informatie van sensoren en actuatoren op.
  Deze data kan worden geanalyseerd en geeft de service monteur een beter inzicht in de mogelijke oorzaak van storingen.
 • Predictive maintenance: hierbij wordt bepaald welke sensoren vervangen moeten worden voordat zij in storing gaan. Deze service is nog in ontwikkeling.

Bespaar tijd, geld en CO2 uitstoot

Met de data van Xense kan HTC bepalen of een monteur langs moet komen of dat een oplossing op afstand mogelijk is. Dit bespaart geld, tijd en CO2 uitstoot.

 • Monteur of lokale oplossing: is de oorzaak het vervangen van een batterij van uw handzender, een vuile sensor of gras voor de fotocel? Dan kan dat lokaal opgelost worden en hoeft er geen monteur langs te komen.
 •  Snelle diagnose: met een diagnose op afstand kan HTC sneller en adequater reageren op storingen.
 • De specialist kijkt mee: bij complexe gevallen kan de specialist van HTC op afstand meekijken en lokale service partijen ondersteunen. Zo kunnen complexe storingen vaak toch in één keer gerepareerd kan worden.

Met Xense worden Xentry speedgates nog bedrijfszekerder en gemakkelijker beheerbaar …. tegen lagere kosten

Predictive maintenance voorkomt stilstand
Diagnose op afstand verkort de downtime
Lagere kosten door effectief beheer

schema Xense systeem

Beheerders hebben inzicht in de prestatie van de toegang en het gedrag van gebruikers. Ze worden geadviseerd over preventief, correctief of reparatief onder-houd, waardoor deze met een minimum aan inspanning worden afgehandeld.

Inzicht in het gebruik van de speedgate is de basis voor advies over goed gebruik, beveiliging en onderhoud. Gebruik van de Speedgate als sensorplatform biedt ongekende mogelijkheden.

Koppeling met moderne toegangscontrolesystemen maakt veelzijdig gebruik en veilige bediening op afstand mogelijk.

Servicepartijen worden geadviseerd over de uit te voeren servicehandelingen en kunnen op afstand worden ondersteund door een specialist die “real-time” meekijkt in het systeem.

In geval van storing of aanrijding wordt dit direct geconstateerd en kan de diagnose op afstand gesteld worden. Een voorbereide servicepartij kan de poort snel repareren. Bovendien is volstrekt helder wat er gebeurd is door het vastleggen en combineren van sensor en videodata.

Stilstand wordt voorkomen en kosten bespaard, door onderdelen die dreigen kapot te gaan voortijdig te vervangen tijdens een geplande preventieve servicebeurt.

Servicepakketten

Met een servicepakket van HTC bent u verzekerd van goed onderhoud.

Service en onderhoud

Op deze pagina leggen we precies uit wat er onder onze service valt, en hoe we het onderhoud uitvoeren.

Speedgate as a service

Bij dit model heeft u een speedgate van HTC in bruikleen, en heeft u geen zorgen over het onderhoud.

Meer weten over onze services?

Wij denken met u mee en komen met passend advies.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 Bedankt voor je bericht!