Making an entrance smart

Technologie en innovatie, bij HTC kunnen we niet zonder. Het helpt ons steeds slimmere producten en oplossingen te ontwikkelen, die bijdragen aan modern beheer van gebouwen, terreinen en installaties. Zodat klanten en gebruikers veilig en comfortabel kunnen leven, wonen en werken. Nu, straks en in de toekomst. 

Dit doen we door het realiseren van voertuigentrees waarop eigenaren, onderhoudsmedewerkers en gebruikers altijd en onder alle omstandigheden kunnen vertrouwen. Of het nu gaat om een inrit naar een parkeergarage, de toegang tot een bedrijventerrein, de beveiliging van een distributiecentrum of de entree naar een appartementencomplex, de Xentry Speedgates van HTC garanderen een vlotte toegang voor bewoners, personeel, leveranciers en/of klanten. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat niet iedereen zomaar een terrein of gebouw kan betreden. 

Met Xense tillen we die zorgeloze bescherming naar een nóg hoger niveau. Xense is een IoT-toepassing waarmee je realtime inzicht hebt in de prestaties van jouw Speedgate. Met als resultaat: 

  • Meer controle en effectief beheer 
  • Een hogere uptime en een langere levensduur 
  • Lagere onderhouds- en beheerkosten 

Hoe dit precies zit? Met een combinatie van slimme sensoren, software en cloud-technologie kunnen we alle componenten van een Speedgate 24/7 in de gaten houden. Dit maakt het mogelijk om onderhoud op maat uit te voeren (predictive maintenance) en op afstand diagnoses te stellen (remote diagnostics). Zo kunnen we onderhoudsmomenten voorspellen en werkzaamheden afstemmen op de conditie van de Speedgate. Denk aan het preventief vervangen van onderdelen vóórdat ze in storing gaan. En is er toch een keer iets aan de hand? Dan kunnen we razendsnel de oorzaak achterhalen en een storingsmonteur proactief en op afstand aansturen. Deze gaat vervolgens op pad met de juiste onderdelen en kan de storing efficiënt verhelpen. Dit scheelt tijd, kosten en milieubelasting. 

Inzicht in deze data is bovendien niet alleen voorbehouden aan de servicedienst van HTC, ook VvE-beheerders, terreinbeheerders, garagebeheerders, facilitair managers en eigenaren kunnen via een online dashboard de prestaties van hun Speedgate(s) in de gaten houden. Belt een bewoner naar de VvE-beheerder, omdat de Speedgate van de parkeergarage niet opengaat? Dan kan de medewerker direct zien of er een storing is. Is dit niet het geval? Dan is er iets anders aan de hand. Denk bijvoorbeeld aan een lege batterij in de handzender van de bewoner. De beheerder kan zo snel de juiste diagnose stellen zonder dat er een (overbodig) ritje naar de locatie aan te pas komt. Beheerder blij, bewoner blij. Of wat dacht je van een Speedgate die niet goed werkt, waarbij we op afstand kunnen vaststellen dat de sensor vervuild is? Iets wat makkelijk is op te lossen met een schone doek, daar heb je geen servicemonteur voor nodig. Ook informatie over het aantal bewegingen op een dag en de piek- en daluren haal je eenvoudig zelf uit de gegevens. Natuurlijk zijn dit maar een paar voorbeelden van de voordelen die zo’n online dashboard biedt. Of je nu technisch onderlegd bent of helemaal niet, Xense voegt een nieuwe dimensie toe aan de beleving van de Speedgate. Je bent immers letterlijk en figuurlijk verbonden met jouw entree. 

Goed om te weten: elke nieuwe Speedgate richten we standaard in met Xense-voorbereiding. Smart & Safe noemen we dat. Als klant kun je vervolgens zelf kiezen of je gebruik wilt maken van realtime online monitoring in combinatie met proactieve service en onderhoud op maat: het Xense servicepakket. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan is er Xense Premium, inclusief videoregistratie. Handig als je bij een incident of aanrijding de exacte oorzaak wilt achterhalen. 

Bekijk onze digitale Xense Service folder voor meer informatie over onze servicepakketten. 


Terug naar overzicht