Parkeergarage provinciehuis Groningen

Aan de voet van de Martinikerk in Groningen staat het monumentale provinciehuis waar de Provinciale Staten al sinds 1602 vergaderen. Dit is uniek in Nederland, in geen enkele andere provincie wordt al zolang op dezelfde plek vergaderd. In de loop der jaren is dit indrukwekkende gebouwencomplex meerdere malen gerenoveerd. Zo is in 2006 de binnenplaats voorzien van een stijlvolle glazen overkapping. En nu was het de beurt aan de parkeergarage onder het provinciehuis. De vloer is gerenoveerd en de oude rolhekken zijn vervangen door smaakvolle, moderne Speedgates waardoor het geheel een frisse, lichte en vriendelijke uitstraling heeft gekregen.

Zowel bij de inrit als bij de uitrit heeft HTC parking & security een snelle en betrouwbare Xentry 2TP Speedgate geplaatst, voorzien van geperforeerde beplating met een strakke afwerking in de vorm van een lichtgrijze metallic coating. Daarnaast is ook aan de voetgangers en fietsers gedacht. Zij kunnen de parkeergarage verlaten via een aparte loopdeur, die we natuurlijk in dezelfde eigentijdse stijl hebben afgewerkt als de Speedgates. Hierdoor wordt het snelle verkeer gescheiden van het langzame verkeer, wat bijdraagt aan een vlotte doorstroom.

Het creëren van een vlotte doorstroom was één van de wensen van het provinciehuis. Vooral tijdens de piekmomenten. Doordeweeks wanneer werknemers van en naar hun werk in het provinciehuis gaan en in het weekend en de avonduren als de parkeergarage gebruikt wordt door bezoekers van de binnenstad. De Xentry 2TP Speedgates boden daarom een perfect alternatief voor de rolhekken. Ze zijn immers net zo snel als een slagboom en bieden tegelijkertijd een optimale beveiliging en stijlvolle uitstraling. Hierdoor is het in- en uitrijden van de parkeergarage een stuk aangenamer en bovendien nóg makkelijker en sneller geworden.


Terug naar overzicht