Opwaardering voor bewonersgarages Hoptille en Haardstee

In Amsterdam-Zuidoost hebben de afgelopen jaren diverse renovatieprojecten plaatsgevonden. Waaronder de renovatie van de parkeergarages van enkele flats. Eerder kon je al lezen over de nieuwe uitstraling voor parkeergarage Hakfort. Inmiddels zijn ook de werkzaamheden aan de bewonersgarages Hoptille en Haardstee afgerond.

In totaal hebben wij hier acht Xentry 2TP Speedgates geplaatst. De twee parkeergarages zijn identiek aan elkaar en bestaan uit twee lagen, waarbij elke laag beschikt over een eigen in- en uitrit. In de oude situatie waren de parkeergarages donker en onoverzichtelijk. Door moderne Speedgates te plaatsen in combinatie met een loopdeur en open hekwerken is hier verandering in gebracht. De parkeergarages hebben een meer open karakter gekregen en zijn tegelijkertijd optimaal beveiligd. Onder meer dankzij de betrouwbare, soepele en snelle beweging van de Speedgates.

Omdat de doorrijdbreedte op de locaties waar de Speedgates moesten komen erg smal was, hebben we met behulp van diverse aanpassingen een oplossing op maat gerealiseerd. Uiteraard met oog voor veiligheid en gebruiksgemak. Verder moesten we, net als bij parkeergarage Hakfort, rekening houden met een relatief dunne constructievloer op de bovenste parkeerlaag. In goed overleg met de gemeente en betonreparateur Balm BV hebben we de Speedgates op de juiste wijze kunnen bevestigen. Door daarnaast gebruik te maken van speciale platen voor het aanbrengen van de detectielussen, hoefde er niet in de vloer gezaagd te worden.

Op die manier hebben we een mooie oplossing voor een moderne en veilige toegang gecreëerd, waarbij we rekening hebben gehouden met diverse omgevingsfactoren. De vernieuwde parkeergarages zijn bovendien in het voortraject getoetst door een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van parkeerprestaties. De uitkomsten van dit onderzoek waren positief. Beide parkeergarages hebben een ware metamorfose ondergaan en hebben nu een frisse, lichte en prettige uitstraling. Hierdoor heeft dit deel van de openbare ruimte een upgrade gekregen en behoort de overlast die jarenlang door de bewoners werd ervaren nu tot het verleden.


Terug naar overzicht