Mooie en veilige Speedgate voor Les Mouleurs

Het voormalige Sphinx-terrein in Maastricht, vlakbij de binnenstad, is volop in ontwikkeling. Eén van de projecten is appartementencomplex Les Mouleurs, dat is gerealiseerd via collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Een bijzonder gebouw dat genomineerd is voor de prijs van Woongebouw van het jaar 2020. Een mooie en veilige entree van de stallingsgarage bij het complex mocht uiteraard niet ontbreken. Voor bewoners is dit in veel gevallen immers de eerste kennismaking met het gebouw. Bovendien is de toegang naar de garage verwerkt in de gevel en daarmee direct zichtbaar vanaf de straat. Daarom zijn wij als leverancier van snelle Speedgates gevraagd mee te denken over de inrichting van de entree naar de stallingsgarage.

Mede vanwege de ligging middenin binnenstedelijk gebied, was het creëren van een passende uitstraling essentieel. De architect had hier van tevoren goed over nagedacht. Voor de beplating van de Speedgate viel de keuze op strekmetaal van het type Fresco. Een robuuste, slijtvaste beplating die door het insnijden en uitrekken van het metaal een transparante en moderne uitstraling krijgt. Dit strekmetaal moest uit Bergamo in Italië komen. Een behoorlijke uitdaging in tijden van corona. Om ervoor te zorgen dat de oplevering van de appartementen hierdoor geen vertraging opliep, hebben we de Speedgate in eerste instantie voorzien van tijdelijke beplating. Inmiddels hebben we deze gelukkig alweer kunnen vervangen voor het definitieve strekmetaal.

Ook qua techniek mochten we onze expertise inzetten. De beschikbare ruimte op de hellingbaan van de parkeergarage was namelijk beperkt. Dit leverde een uitdaging op met betrekking tot het opendraaien van de rechtervleugel. Daarom hebben we besloten om de Speedgate asymmetrisch uit te voeren. Hierdoor passen de panelen bij het opendraaien exact. Een technisch hoogstandje op de millimeter nauwkeurig. En niet te vergeten: volledig veilig conform de EN 13241-1 voor persoonsveiligheid.

De bewoners kunnen de toegangspoort vanuit de auto bedienen met hun handzender. Zitten ze op de fiets? Dan kunnen ze de Speedgate bedienen met hun toegangspas. Daarbij hebben ze de mogelijkheid om de toegangspoort volledig te openen of voor de helft. De half-openstand is ideaal om te zorgen dat automobilisten niet gelijktijdig met fietsers of voetgangers mee over de hellingbaan kunnen rijden. Veilig en praktisch dus.


Terug naar overzicht