Gildenkwartier Utrecht

Vouwhek van maar liefst 32 meter breed voor Gildenkwartier Utrecht

Een imposant hekwerk aan de Catharijnesingel in Utrecht onttrekt het inpandige expeditiehof, voor onder andere de bevoorrading van de MediaMarkt, aan het zicht. Dit unieke vouwhek van maar liefst 32 meter breed heeft een natuurlijk patroon en past uitstekend in de herontwikkeling van het Gildenkwartier. Het gebouw krijgt met deze herontwikkeling een totaal nieuwe en meer eigentijdse look en feel. Denk hierbij aan de nieuwbouw en renovatie van winkels, kantoren en appartementen. Bovendien wordt aan de buitenzijde een nieuwe plint van zo’n 10 meter hoog geplaatst. Het hekwerk maakt hier onderdeel vanuit en zorgt ervoor dat het stationsgebied weer een aantrekkelijke uitstraling krijgt.

HTC parking & security werkte voor deze opdracht samen met een gerenommeerde Zwitserse leverancier, die het vouwhek in onze opdracht produceerde en installeerde. Uiteraard volgens de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Eind december 2019 is het hekwerk gemonteerd en in de tweede week van januari in bedrijf genomen.

Na deze initiële oplevering hebben we uiteindelijk nog enkele aanvullende werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het volledig automatiseren van het openen en sluiten van het hek. Projectleider André de Koning: “In eerste instantie had de opdrachtgever gekozen voor een handmatige bediening van het hekwerk, maar bij nader inzicht ging de voorkeur toch uit naar volledig geautomatiseerd conform de machine richtlijn, vergelijkbaar met onze Xentry Speedgates. Gelukkig konden wij dit achteraf nog prima realiseren. Deze laatste technische aanpassingen hebben we recent afgerond, waardoor het Gildenkwartier nu beschikt over een 32 meter breed, state-of-the art, volautomatisch hekwerk.”

play_arrow_24px

Terug naar overzicht