Gouden randje voor de Xentry Mobile

Ruim 14 duizend goudstaven, duizend dozen met gouden munten en 4,5 miljard euro aan bankbiljetten verplaatsen van Amsterdam naar Haarlem. Dat is geen gewone verhuizing. Bij deze grootscheepse verhuisoperatie van De Nederlandse Bank waren dan ook defensie, marechaussee en politie betrokken. Niets werd aan het toeval overgelaten en maanden van grondige voorbereiding gingen eraan vooraf. Maanden waarin onder andere een veilige zone uitgedacht werd. Zowel voor de plaats van vertrek bij De Nederlandse Bank, als voor de plaats van bestemming bij de voormalige gelddrukkerij Joh. Enschedé in Haarlem.

Veilige zone creëren

Zo’n veilige zone is essentieel tijdens het laden en lossen van kostbare vracht. Een dergelijke operatie vraagt immers om een optimale bescherming tegen onbevoegden en nieuwsgierige blikken van buitenaf. De Xentry Mobile Speedgate is perfect voor dit soort situaties. Doordat een Speedgate tien keer sneller open en dicht gaat dan een traditioneel schuifhek en na elk voertuig automatisch sluit, blijft de hekwerklijn zoveel mogelijk onderbroken en de veilige zone intact. Tegelijkertijd wil je de overlast tot een minimum beperken, dus de hele beveiliging moet razendsnel op- en afgebouwd kunnen worden. Ook hieraan is gedacht. Mede dankzij het 20 voet containerplatform is de mobiele Speedgate makkelijk te transporteren. Ter plekke is het een kwestie van plaatsen en aansluiten. Met behulp van een kraan of heftruck kan de mobiele Speedgate op de verharde weg worden geplaatst of ingegraven worden. Bij plaatsing op de verharde weg wordt gebruik gemaakt van extra drempelplaten. De koppelingsbuizen zorgen ervoor dat de bevestiging aan een hekwerk vervolgens een fluitje van een cent is. Met doeken is het mogelijk de locatie volledig aan het zicht te onttrekken, niet alleen fraai maar ook zeer functioneel.

Optimale bescherming in high security situaties

Voor het goudtransport van De Nederlandse Bank realiseerde Safe City Solutions de volledige veilige zone. Inclusief hekwerk, voertuig-werende betonblokken en mobiele Speedgate. Als partner van HTC parking & security richten zij zich op het ontwikkelen van de markt voor tijdelijke beveiliging en mobiele voertuigentreesystemen. Inmiddels heeft de Xentry Mobile Speedgate zijn nut ruimschoots bewezen bij diverse high security situaties. Een tweede mobiele Speedgate is inmiddels afgenomen door verhuurbedrijf Boels. Ook deze Speedgate is succesvol ingezet tijdens het goudtransport.

Efficiënte toegangsverlening en slimme integraties

Niet alleen in high security situaties is de Xentry Mobile van waarde, ook voor het beveiligen van bouwterreinen of bij evenementen biedt de mobiele Speedgate uitkomst. Tijdelijke locaties waar veel bedrijvigheid is en waardevol materiaal, voertuigen en mensen samenkomen. Dit geeft vaak onoverzichtelijke situaties die vragen om een goed georganiseerde en beveiligde toegang. Naast beveiliging ligt de focus hier op een efficiënte toegangsverlening tegen zo laag mogelijke kosten. Slimme integraties maken dit mogelijk. Zo kan de mobiele Speedgate gekoppeld worden aan verschillende toegangscontrolesystemen. Van handmatige bediening tot volledig autonome systemen die onbemande toegangsverlening voor voertuigen mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan tag readers, QR code scanners of kentekenherkenning. Ook het reserveren van een tijdslot of het registreren van voertuigcategorie of milieuklasse behoren dankzij optionele sensoren en camera’s tot de mogelijkheden. Op die manier kun je een gecontroleerde, bemande óf onbemande toegang realiseren die aan alle eisen voldoet.

Meer informatie

Wil je weten of de Xentry Mobile Speedgate iets is voor jouw bouwproject, evenement of tijdelijke high security situatie? Neem dan gerust contact met ons op via 088 027 70 88. Onze verkoopafdeling staat klaar om al je vragen te beantwoorden.


Terug naar overzicht