Een compleet nieuwe wasstraat inclusief Speedgate

Je hebt net je auto weer glanzend schoon laten wassen in de wasstraat. Het programma is afgelopen, de roldeur schuift omhoog… en het vuile water aan de roldeur druppelt op je net gepoetste bolide. Dat moet anders kunnen, dacht Ben Nobel, eigenaar van Total tankstation en wasstraat Ben Nobel in Nieuw-Beijerland. Zo begon zijn zoektocht naar een automatische vouwdeur voor zijn nieuwe wasstraat. Deze zoektocht bracht hem via verschillende deurenleveranciers uiteindelijk bij HTC parking & security. “De panelen van de deur moesten aan weerskanten openschuiven en de deur moest volledig afsluitbaar zijn om het water en de warmte binnen te houden,” aldus Ben.

Naar binnen draaiende paneeldeuren

Met dat verzoek ging André de Koning, projectleider bij HTC, aan de slag. “Hoewel we meestal Speedgates leveren voor parkeergarages, appartementencomplexen, bedrijventerreinen, high security locaties of bijvoorbeeld als ambulancetoegang, is een dergelijke toepassing ook zeer goed mogelijk. De Xentry 3TP met boven-aandrijving was in dit geval de meest voor de hand liggende keuze. Samen met Ben heb ik vervolgens gekeken hoe de toegangspoort precies geïnstalleerd zou moeten worden en aan welke voorwaarden deze moest voldoen. Eén van de dingen waar we al snel achter kwamen, was dat de paneeldeuren die normaal gesproken naar buiten opendraaien, in dit geval beter naar binnen kunnen draaien. Op die manier is er meer ruimte bij het uitrijden, wat de veiligheid ten goede komt.” Die veiligheid wordt nog eens extra gewaarborgd met behulp van rode en groene ledverlichting die aangeeft wanneer de gebruiker van de wasstraat kan doorrijden. De detectielussen binnen en buiten de wasstraat zorgen er bovendien voor dat er geen personen of voertuigen per ongeluk bekneld raken.

Een design dat past bij een hypermoderne wasstraat

Qua uitstraling moest de Speedgate natuurlijk perfect aansluiten bij de rest van het design van de hypermoderne wasstraat. Daarom werden de robuuste stalen panelen voorzien van glas. “Verder hebben we aan de onderkant borstels geplaatst ter isolatie en is de Speedgate thermisch verzinkt en voorzien van een dubbel-laags poedercoating ter bescherming,” vertelt André. “Op die manier weet je zeker dat je een duurzaam product hebt aangeschaft dat jarenlang meegaat. Ook in een veeleisende omgeving zoals een wasstraat.”

Een optimale werking en betrouwbaarheid dankzij de Speedgate

Over veeleisend gesproken, sinds de opening halverwege januari staan de auto’s continu in de rij en draait de wasstraat overuren. Ben: “De nieuwe wasstraat is op vrijdagmiddag geopend en heeft sinds die tijd niet meer stilgestaan.” Zoveel bedrijvigheid vraagt natuurlijk ook om een optimale werking en betrouwbaarheid van alle apparatuur, waaronder de Speedgate. André legt uit: “Voor een optimale doorstroom en positieve klantbeleving moeten de deuren soepel en snel bewegen. Een haperende deur kost immers tijd en draagt niet bij aan het goede imago van de wasstraat. Omdat onze Speedgates juist geproduceerd worden voor omgevingen waarin een goede en veilige doorstroom essentieel is, hoeft Ben zich hier gelukkig geen zorgen over te maken.”

Lovende reacties van klanten

Zorgen maakt Ben zich allerminst. Hij is vooral erg trots op zijn state-of-the-art wasstraat met bijbehorende uitrijddeur. En ook de reacties van klanten zijn lovend. Zowel over de kwaliteit van de apparatuur en producten, als over het design en de werking van de wasstraat. “Natuurlijk moeten we nog een paar kleine dingen finetunen en instellen, maar we zijn zeer tevreden over het eindresultaat.” Een eindresultaat waar HTC een mooie bijdrage aan mocht leveren, zodat het totaalplaatje uiteindelijk om door een ringetje te halen is. Net als de schoongewassen auto’s, zonder druppels van de roldeur.

play_arrow_24px

Terug naar overzicht