De visie van HTC op een Sustainable entrance

HTC onderneemt duurzaam en circulair op verschillende vlakken. Zo heeft HTC een duidelijke visie over wat een sustainable entrance is; een voertuig entree die gebruikers helpt comfortabel te passeren, waarvan de materialen zo lang mogelijk in hun functie gebruikt kunnen worden en die slim te onderhouden is.  Business Innovatie Manager Stefan Morssink vertelt hierover tijdens een interview met Circo over circulariteit en duurzaam ondernemen. 

Making an entrance sustainable

HTC verbetert de milieuprestatie van de speedgates door drie aspecten te verduurzamen. Ten eerste worden de producten dusdanig verbeterd dat deze langer gebruikt kunnen worden. De producten worden uit componenten opgebouwd die op modulair niveau uitgewisseld, en opnieuw gebruikt kunnen worden. Daarnaast wordt de service aangeboden met zo min mogelijk milieubelasting. Door inzet van IoT kan de service van HTC op afstand ingezet worden. Ten slotte worden de producten niet alleen verkocht, maar ook aangeboden, waarbij de klant alleen betaalt voor het gebruik ervan. HTC zorgt volledig voor service, onderhoud, herinzet en recycling.

Intrinsieke motivatie

“Wij zijn intrinsiek gemotiveerd geraakt doordat we zien dat onze kinderen in de wereld niet meer hetzelfde perspectief hebben als wij” vertelt Stefan tijdens het interview met Circo. HTC wil dit veranderen door te verduurzamen in gebruik van materiaal en energie. Ook vindt een verschuiving plaats in de markt waarbij klanten steeds meer langetermijndenken. “Men is niet alleen op zoek een aantrekkelijke prijs bij koop maar ook een aantrekkelijke prijs om een product 20 jaar lang zonder zorgen te kunnen blijven gebruiken.” Verder valt op dat bezit geen voorwaarde meer is voor gemak en beschikbaarheid, en zelfs als last wordt gezien. Met name bij de jongere generatie gaat de voorkeur naar het betalen voor gebruik van een product.

Circo Track

HTC nam deel aan een Circo Track waarin een circulaire propositie ontwikkeld werd. Ook werd in kaart gebracht welke veranderingen in dienstverlening en producten vereist zijn om aan deze propositie te voldoen. Wil je meer weten over dit Circo Track en wat het ons heeft opgeleverd? Bekijk hieronder het hele interview met Stefan.

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen? Lees meer over de Speedgate as a Service of bekijk onze Sustainability pagina.


Terug naar overzicht