Stoere Xentry Speedgate voor Kraanbolwerk Zwolle

Nieuwbouwproject Kraanbolwerk is een woon- en leefgebied aan de rand van het centrum van Zwolle, geïnspireerd door het industriële verleden van deze plek. Aannemer BAM Bouw en Techniek vroeg HTC parking & security om de ondergrondse stallinggarage met ruim 180 parkeerplaatsen voor bewoners te voorzien van een Xentry 3TP Speedgate.

Het project werd in meerdere fases opgeleverd. Dit zorgde voor een uitdaging voor wat betreft de ingebruikname van de parkeergarage. De eerste bewoners wilden hun auto immers al kunnen stallen, terwijl de inrichting nog niet definitief was. Met plezier dachten wij mee over een werkbare oplossing in de vorm van een tijdelijke inrit en veilige afsluiting. We wilden hierbij zo efficiënt mogelijk te werk gaan en zo min mogelijk geld, tijd en middelen verspillen. Met dat als uitgangspunt hebben we de toegangscontrole zo ontworpen dat we deze in eerste instantie konden inzetten voor een tijdelijke entree voorzien van een roldeur. Zo konden de bewoners al gebruik maken van de garage en kon deze veilig afgesloten worden, terwijl op een later moment de inrit zonder al te veel moeite verplaatst kon worden naar de definitieve plek. Uiteraard inclusief Speedgate.

Voor het design van de Speedgate had architectenbureau Zecc Architecten een bijzondere invulling in gedachten, namelijk met ingelaste stalen lamellen. Een ontwerp dat naadloos aansluit bij de stoere en karaktervolle uitstraling van de woningen en appartementen. De Speedgate ziet er op deze manier niet alleen strak uit, het beperkt ook de inkijk van buitenaf. Dit is onder meer prettig voor de bewoners van de naastgelegen woonboten, die hierdoor geen last hebben van het schijnsel van de koplampen in de parkeergarage. De kleur van de Speedgate en naastgelegen loopdeur hebben we natuurlijk afgestemd op de kozijnen en hekwerken van de rest van het ontwerp.

Het project is inmiddels opgeleverd. Kraanbolwerk is een aantrekkelijke woonomgeving geworden vlakbij de binnenstad van Zwolle, inclusief ondergrondse parkeergarage met hoogwaardige Speedgate.


Terug naar overzicht