Stijlvolle totaaloplossing voor Blok van Gendt

Aan de Noord-Buitensingel in Venlo is de gloednieuwe en duurzame parkeergarage Q-Park Blok van Gendt geopend met ruimte voor tweehonderd parkeerplaatsen. Er liggen zonnepanelen op het dak, de ledverlichting werkt met bewegingssensoren en er is bouwmateriaal toegepast dat grotendeels opnieuw te gebruiken is. Kortom, een mooi project dat goed past bij de duurzaamheidsvisie van HTC parking & security. In opdracht van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello mochten wij de Speedgates, loopdeuren en additioneel hekwerk leveren.

Er moesten in totaal twee Speedgates komen: een ‘halve’ Xentry 3TP Speedgate met twee panelen voor de inrit en een volledige Xentry 3TP Speedgate met vier panelen voor de uitrit. Bij de inrit is bewust gekozen voor twee panelen die naar één kant opendraaien om zo een maximale doorrijdbreedte te creëren. Voor de meest optimale inrichting letten we sowieso altijd op de voertuigstroom, de omgeving en de veiligheid voor gebruikers en omstanders. Zo zijn zowel de inrit als de uitrit van Blok van Gendt gesitueerd aan een straat met een voetpad ernaast. In zo’n geval is het belangrijk om te zorgen voor een vlotte doorstroom én rekening te houden met niets vermoedende passanten. Dit doen we met advies over de juiste afmetingen en producten en door het aanbrengen van duidelijke markeringen, verkeerslichten en detectiesensoren. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de Speedgates, de loopdeuren en het hekwerk passen binnen de architectonische stijl en omgeving. Aan alle details is gedacht, zoals het in één lijn laten doorlopen van de onder- en bovenbalken, het afstemmen van exact de juiste kleurstelling en het toepassen van een verstevigde cirkelplaat voor het bevestigen van de betaalautomaat.

De belangrijkste uitdaging was deze keer echter het feit dat we te maken hadden met muren waarin slechts beperkt geboord mocht worden. Deze zijn namelijk monumentaal beschermd. Voor de Speedgates is dit geen probleem, deze monteren wij op ankers in de vloer. Voor het hekwerk en de loopdeuren hebben we een oplossing gevonden in de vorm van speciale kokers en steunen, die we vastmaken aan de Speedgates. Zo zorgen we voor een stevige verankering op de fundatie en is het niet nodig om de hekwerken en loopdeuren aan de muur te bevestigen. Alleen voor de stabiliteit en om speling te voorkomen, zijn enkele schroeven aangebracht waar verder geen noemenswaardige kracht op staat.

Dit alles hebben we gerealiseerd in nauw overleg met het bouwbedrijf, de architect en Q-Park. Van het uitwerken van de tekeningen tot de daadwerkelijke plaatsing van de Speedgates. Zo hebben we een totaaloplossing kunnen leveren die aansluit bij alle eisen en wensen.


Terug naar overzicht