De poedercoating? Die verzorgen ze zelf!

Sinds jaar en dag worden de Speedgates van HTC parking & security voorzien van een hoogwaardige coating door CP Phenolics, specialist en marktleider op het gebied van oppervlaktebehandeling in de breedste zin van het woord. Van poedercoatings tot natlakken en inbrandcoatings, CP Phenolics heeft het allemaal in huis. Toen zij zelf op zoek waren naar een vervanging voor hun oude schuifhek kwamen ze vanzelfsprekend al snel uit bij HTC. Wick Vermeulen, Manager Sales bij CP Phenolics, zegt hierover: “Als één van de grootste leveranciers van Speedgates een goede en gewaardeerde klant is, waarom zou je dan nog verder zoeken?”

Het moest echt iets moois worden. Voor bezoekers, klanten en leveranciers is de voertuigentree immers de eerste kennismaking met het bedrijf. De kernwoorden? “Beveiliging, kwaliteit en uitstraling,” aldus Wick. Dat kon geregeld worden. Voor zowel de inrit als de uitrit van het terrein werd gekozen voor een Xentry STS zonder onder- of bovengeleiding, zodat personenauto’s, heftrucks én vrachtwagens ongehinderd in en uit zouden kunnen rijden. Maar voor het zover was, werd de volledige inrichting tot in detail besproken. Hoe breed moet de poort worden? Wat is de ideale positie voor de Speedgates? Hoe rijdt men het terrein op en af? Waar komen de stopstrepen en detectielussen? Hoe kunnen leveranciers, bezoekers en medewerkers zich aanmelden? Zijn er voetgangers of fietsers om rekening mee te houden?

Deze inventarisatie leverde uiteindelijk een compleet ingerichte voertuigentree op. Inclusief een intercom voor bezoekers, een gsm-module voor medewerkers en een aantal losse handzenders. Zo werden de gloednieuwe inrit en uitrit ‘turn-key’ opgeleverd. Nou ja, bijna dan. CP Phenolics moest wel eerst zelf nog even de eigen Speedgates voorzien van een topkwaliteit poedercoating in de gewenste RAL-kleur. “Dit doen we door de verschillende stalen onderdelen eerst ter voorbereiding te zandstralen. Vervolgens brengen we een zinklaag en primer aan, waarna de uiteindelijke poedercoating zorgt voor de ultieme finishing touch. Voor ons gloednieuwe hekwerk kozen we voor een donkergrijze, industriële look. Perfect passend bij ons pand en de professionele uitstraling waar we naar op zoek waren,” vertelt Wick.

Inmiddels zijn de Speedgates alweer een tijdje in gebruik en nog steeds zijn ze er blij mee. Wick: “Ik raad HTC altijd aan als andere bedrijven op zoek zijn naar een nieuwe toegangspoort. Bij HTC weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct geleverd krijgt. Bovendien is de service van hoog niveau dankzij korte lijnen en een prettige, transparante manier van communiceren. Wat dat betreft zijn ze als klant én als leverancier een goede match met CP Phenolics. Een fijne samenwerking die we ook in de toekomst graag voortzetten.”


Terug naar overzicht