Hoe realiseer je een extra beveiligde voertuigtoegang?

Er zijn steeds meer gebouwen en locaties die om uiteenlopende redenen extra beveiligd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan overheidsgebouwen, gevangenissen, datacenters en banken. HTC biedt hiervoor passende oplossingen.

Dreigingsniveau bepalend voor beveiliging

Voor een adequate beveiliging tegen tijdelijke en permanente dreiging is het van belang om de aard en omvang van de directe dreiging goed in beeld te hebben. Vaak gaat het om een combinatie van beveiliging tegen inbraak en tegen “ramkraak” met voertuigen. Tevens kan op bepaalde locaties extra beveiliging tegen vuur van pistolen en machinegeweren, noodzakelijk zijn. Een goede securityoplossing bestaat derhalve uit meerdere onderdelen (schillen). Iedere schil kent zijn eigen specifieke producten die afzonderlijk en in samenhang met de andere onderdelen bijdragen aan de beveiliging.

Enkele voorbeelden van een beveiligde schil

Een schil tegen voertuigen kan bijvoorbeeld bestaan uit bollards of blockers. Dit zijn inzinkbare afsluitingen die de doorgang van voertuigen op een uiterst solide manier belemmeren. HTC heeft hiervoor gecertificeerde Pevac bollards en blockers als oplossing. Certificering volgens de Amerikaanse DOS rating (K4, K8 en K12) en de Europese PAS-68 (7500 kg / 80km/u).

Een veel toegepaste schil tegen inbraak (of uitbraak) is een speedgate. De snelheid waarmee deze opent en sluit zorgt voor een maximaal gesloten schil. Daardoor is een optimale beveiliging gewaarborgd. HTC levert speedgates met weerstand tegen inbraak in de classificaties RC2, RC3, RC4 of RC5 en FB6 (machinegeweervuur met 7.62mm munitie)

Montage in hekwerk, gevel of muur

Bij de High Security oplossingen is er een onderscheid te maken tussen extra beveiligde voertuigentrees die in een hekwerk geplaatst worden of die in een gevel of muur rondom een gebouw gemonteerd moeten worden. In een hekwerk wil men het verkeer onbelemmerd toegang verlenen, zonder geleiding aan de onder- of bovenzijde. De Xentry STS biedt dit en kan ook nog worden voorzien van extra opties. Het gewenste beveiligingsniveau kan worden bereikt door de Xentry STS te voorzien van puntenkammen, signaaldraden, boven-/ondervang en extra motorremmen. Er zijn zelfs versies leverbaar die kunnen worden voorzien van FB6 beplating tegen vlakbaanvuur.

Integrale oplossing voor beveiligde voertuigentree

De Xentry 3 High Security (Xentry 3 HS) is een integrale oplossing voor voertuigentrees die zowel in gevels als omheiningsmuren van zwaar beveiligde locaties kunnen worden gemonteerd. Dat kan bijvoorbeeld de toegang van een justitiële inrichting of bank zijn. De uiteindelijke configuratie is in alle gevallen maatwerk. Op basis van een risico-inventarisatie werken onze gecertificeerde security-experts een compleet voorstel uit.

Bestand tegen grof geschut en kogelwerend

De Xentry 3 High Security is gebaseerd op de betrouwbare Xentry 3, maar gaat op alle fronten een stap verder. De speedgates zijn uit te rusten met pakketten voor RC2, RC3, RC4 en RC5, ten alle tijden gecertificeerd volgens de nieuwe EN standaard 1627:2011 (veiligheidscategorie RC) en de bestaande EN5096:2012+A1:2015. Voor de certificatie ondergaan onze High Security Speedgates een statische test (Fs) en een manuale test. Hierbij wordt met verschillende soorten gereedschap getest of de speedgate daar goed tegen bestand is. De High Security Speedgates van HTC kunnen ook kogelwerend worden geleverd volgens DIN -EN-1522 (gecertificeerd voor FB6). Dit kan eventueel in combinatie met de RC certificering. Bovendien zijn al deze Speedgates TÜV-gecertificeerd.

Tijdelijke of permanente dreiging

Ook voor locaties die tijdelijk extra beveiligd moeten worden, bieden wij passende oplossingen. Xentry Checkpoints worden gebruikt door defensie om tijdelijke locaties optimaal te beveiligen. Voor evenementen is de Xentry Mobile een perfecte oplossing. Deze mobiele speedgates worden tevens vaak gebruikt bij calamiteiten, zoals een aanrijding van bestaande speedgates.

Te combineren met elk toegangssysteem en beveiligingsprotocol

HTC stemt de open- en sluitprocessen af op de protocollen en systemen die daar vanuit de opdrachtgever voor worden gehanteerd. Wij spelen hier vanuit onze jarenlange ervaring graag een adviserende rol in.

Monitoring, service en onderhoud op maat

Veiligheid wordt geborgd door kwalitatief hoogwaardige systemen die blijvend presteren. Daarvoor is niet alleen een kwalitatief product noodzakelijk, maar ook een onderhoudssysteem dat de prestatie van dat product blijft borgen. Ruim 30 jaar is HTC al actief in het onderhouden van systemen van high security locaties.  heeft HTC heeft inmiddels jarenlange ervaring in het op niveau houden van systemen voor high-security locaties. We hebben hiervoor verschillende oplossingen. Die variëren van digitale ondersteuning met remote monitoring & support tot 24/7 servicedienst en 4 uur responsetijd. Dit vergt uiteraard maatwerk, neem voor meer informatie contact met ons op.


Terug naar overzicht