Design Speedgate voor stadskantoor Hengelo

Het stadskantoor van Hengelo is terug in het centrum van de stad. Samen met het naastgelegen monumentale stadhuis, dat al sinds 1963 de skyline van Hengelo bepaalt, vormt het nu één gebouw voor alle burgers van de stad. Het is echt een Hengeloos pand geworden. Een verbinding tussen oud en nieuw, met veel verwijzingen naar het verleden. Zo komen de Hengelose staaltechniek, de vakwerkboerderijen, de zouttorens en de natuurlijke materialen uit de streek, zoals hout en baksteen, terug in het ontwerp.

Onder het nieuwe stadskantoor is een stallingsgarage met 67 parkeerplaatsen voor medewerkers gelegen. Kom je hier aanrijden, dan is de entree tot de garage je eerste kennismaking met het gebouw. Een Xentry 3TP Speedgate voorzien van bruin-beige beplating waarin het beeld van een zouttoren is verwerkt, vormt één geheel met de gevel. Zodra een voertuig herkend wordt, springt het verkeerslicht op groen en opent de Speedgate geruisloos en snel. Waarna de medewerker de moderne parkeergarage in kan rijden. Precies zoals de architect het bedacht heeft.

Architectenbureau EGM ontwierp het nieuwbouwdeel en HVE Architecten restaureerde het bestaande stadhuis. Bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo, een samenwerking van Van Wijnen en Trebbe, realiseerde de uiteindelijke bouw. Via onze lokale partner Voskamp Deurtechniek werden wij gevraagd mee te denken over de realisatie van een esthetisch mooi passende en veilige entree voor de stallingsgarage. In samenspraak met onze engineers is uiteindelijk een ontwerp gemaakt dat perfect past in het gevelbeeld. Op de kleinste details is gelet. Zo is het bedieningspaneel netjes weggewerkt achter de gevel en is de afwerking en kwaliteit van de Speedgate van het allerhoogste niveau. Ook werd een koppeling gerealiseerd met een intelligent detectiesysteem dat herkent of een voertuig toegang heeft tot de garage. Op die manier is de garage alleen toegankelijk voor medewerkers en niet voor onbevoegden.

Het nieuwe stadskantoor inclusief Speedgate is begin februari opgeleverd en zowel medewerkers als bezoekers zijn enthousiast over het uiteindelijke totaalbeeld, dat een mooie afspiegeling is geworden van hun stad.

Pin It on Pinterest

Share This