Pevac Slagbomen

AL VELE JAREN EEN BETROUWBARE, FUNCTIONELE AFSLUITING.

Deze Pevac slagboom bewijst sinds jaar en dag zijn bestaansrecht: duurzaam, van hoge kwaliteit en gemakkelijk in gebruik. Het vernieuwde design, en de door de klant gewenste openingssnelheid zijn sterke punten. De prijs–kwaliteit verhouding is uitstekend.

Wij kunnen u adviseren over de complete range van slagboom-oplossingen en maken de installatie precies voor u op maat. De slagbomen zijn leverbaar tot een lengte van 10 meter.

  • Wereldwijd toegepast
  • Snel
  • Robuust
  • Omgevingsvriendelijke uitstraling
  • Bedrijfszeker
Topguided
Topguided

    

N

Kast uit gezet staalplaat (2 mm)

N

Slagboomarm aluminium, Ø 84 mm, doorgangen tot 10 meter

N

Tot 3.000.000 bewegingen

N

Openingssnelheid van 1½ - 6 sec. (afhankelijk van de armlengte)

N

Indirecte aandrijving, voorzien van dubbel gelagerde as (vandaalbestendig)

N

Voorzien van slipkoppeling

N

Rechtse, linkse of centrale armpositie

N

Geïntegreerd microprocessorbesturing

N

(Nood)handbediening

N

Prefab betonfundament (optie)Standaard poedercoating in iedere gewenste RAL-kleur (standaard RAL 7031)

N

RVS-uitvoering (optie)Opties: prefab betonfundatie, knikarm-mechanisme t.b.v. lage doorgang, attentieverlichting op de arm, (vergrendelbare) vangpaal

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Slagboomkast
Gefabriceerd uit gevouwen en gelaste staalplaat met inwendige verstevigingsribben. Het oppervlakte is gestraald, gemetalliseerd en KTL-behandeld, waarna het geheel is gepoedercoat in een standaard RAL-kleur. De toegangsdeur is vergrendeld met een cilinderslot en vooraan geplaatst voor een optimale bereikbaarheid.
De kap loopt naar het midden op om vuilafzetting te beperken en is vergrendeld vanuit de binnenzijde.

Afmetingen van de kast (bxdxh)
Type MCS 25: 350x320x1010 mm
Type MCS 51: 400x410x1010 mm
Type MCS 57: 450x440x1100 mm

Aandrijving
Type MCS 25
Motorreductor (éénfazig gesmeerd voor de levensduur) welke via een krukas-drijfstang mechanisme de dubbel gelagerde uitgaande as (Ø 45 mm) aandrijft.
Type MCS 51 en 57
Motorreductor (MCS 57 met rem) (éénfazig gesmeerd voor de levensduur) welke via een kettingoverbrenging de dubbel gelagerde tussenas (Ø 45 mm) aandrijft. Deze tussenas brengt de beweging via een krukas-drijfstang mechanisme over op de, eveneens dubbel gelagerde, uitgaande as.
Deze techniek zorgt voor een progressieve versnelling en vertraging van de beweging en voor een mechanische vergrendeling in geopende en gesloten stand.

Slipkoppeling (alleen MCS 25-51)
De onderhoudsvrije slipkoppeling zorgt dat een op de arm uitgeoefende externe kracht constant in een veilige verhouding tot het benodigde koppel staat. De hoge Arbeidsfactor van 1,3 tot 1,9 garandeert een lange levensduur.
De slipkoppeling is in een oliebad ondergebracht en kan minutenlang slippen zonder beschadiging dankzij de controle door de microprocessorbesturing.

Slagboomarm
Stevige opvallende ronde aluminium buis, Ø 84mm. (grotere armlengten Ø 90 mm) voorzien van een thermogeharde witte polyester laklaag met aan weerszijden rode reflecterende stickers (330 x 90 mm). Uitgebalanceerd met slijtvaste drukveer (> 3.000.000 bewegingen).

Zijdelings bevestigde arm
Montage standaard aan de rechterzijde (optie linkerzijde)
Leverbaar met een knikarm-mechanisme (MCS 25 en MCS 51) tot een maximale armlengte van 4 meter.
Leverbaar met (boven- en/of onder-) rok voor type MCS 57

Centraal bevestigde arm (alleen MCS 51 en MCS 57)
Dubbele vorkbevestiging, hierdoor worden de op de arm uitgeoefende krachten evenredig verdeeld over beide asuiteinden (vandaalbestendig). De arm wordt ter hoogte van de bevestiging opgevuld met een mof.

Besturing
De slagboom wordt gecontroleerd door middel van een ingebouwde microprocessorbesturing type BR250 (MCS 25) of BR380 (MCS51 en 57). Deze besturing is geschikt voor vrijwel alle gebruikelijke besturingssoorten in de parkeersector.
Ook bestaat de mogelijkheid om de besturing uit te breiden met speciale communicatiesoftware waardoor rechtstreeks gegevens worden uitgewisseld met een gebouwbeheerssysteem.

Handontgrendeling
Noodbediening die alleen bereikbaar is voor bevoegden en beschermd door een veiligheidsschakelaar. Deze schakelaar is voorzien van een “monteursstand”.

Opties
Bijpassende fundaties
Vangpaal met of zonder vergrendeling
Verlichting op de slagboomarm
Detectielussen
LED-verkeerslichten inclusief mastopzetstuk

SLAGBOMEN WORDEN TOEGEPAST IN

PARKEERTERREINEN
LOGISTIEK EN TRANSPORT
KANTOORGEBOUWEN

VVE BINNENPLAATSEN
BEDRIJFSVERZAMELGEBOUWEN